Unelmista totta

"Yllättävää on ollut se kuinka vähällä tavaralla selviää." 

Unelmointi ja haaveilu on tärkeä voimavara. Se motivoi ja puskee eteenpäin.  Unelmat saattavat yllättää monellakin tavalla. Ne saattavat tulla todeksi ennen kuin uskoitkaan, ehkä löydät itsestäsi uusia puolia tai ne ylittävät odotukset moninkertaisesti. Pääasia, että jahtaat omaa unelmaasi.

Tekstin lopussa pieni haastattelu kahdelta unelmaansa jahtaavalta – tai oikeastaan tällä hetkellä toteuttavalta.

***

Lapsena kirjoitettiin ystäväkirjaan, että halutaan olla isona astronautti tai Madonna. Teoriassakin niistä vain ensimmäinen on ylipäänsä mahdollinen, mutta me uskoimme siihen. 

Vielä teini-iän kaikkivoipaisuudessa unelmat elivät. Huomattiin ehkä, että Madonnan paikka meni jo, mutta popin kuningatar tarvitaan silti tulevaisuudessakin. Unelmat elävät vahvana aina ensimmäiseen omaan sähkösopimukseen saakka. Siitä alkaa realismin värittämä via dolorosa. Moni unelmista ja haaveista jää jonnekin niiden suoristuskeskeisten vuosien varjoon. 

Omassa ystäväpiirissäni eletään selvästi kahta erilaista vaihetta. Ruuhkavuosissa kuitenkin molemmat. Toinen joukko on perheen perustamisen kynnyksellä ja se ainakin nyt hetken sanelee elämänrytmin. Se toinen joukko taas on luovuttamassa lapsia varhaiskasvatuksen piiriin ja muistuttelee itselleen, että mitäs minä itse tältä elämältä halusinkaan.

Aikuisen unelmointia pidetään, joko omasta tai muiden toimesta, haihatteluna. Turhana haaveiluna. Ja haaveilu voikin olla vahingollista jos ei muista, että elämä on tässä ja nyt. Loppupeleissä meidän aikuisten unelmat ovatkin hyvin realistisia. Tavoitettavia unelmia, joita kutsummekin vähän tylsästi tavoitteiksi.

Mutta tässä kohtaa onkin jutun sokeri ja suola. Tavoitteet – on luotu saavutettaviksi!

KOHTI UNELMIA

1. Palauta mieleesi ne unelmat, jotka ovat jääneet arkiaskareiden jyräämiksi. 
2. Kirjoita unelmasi ihan konkreettisesti paperille.
3. Mieti minkä asioiden täytyy muuttua, jotta voit saavuttaa unelmasi. Mitä asioita sinun pitää muuttaa ja mitkä ovat asioita, joihin et voi vaikuttaa?
4. Vanha kunnon välitavoite. Pohdi miten sen matkan kohti unelmaa voisi pilkkoa osiin.
5. Viimeinen ja vaikein. Nyt pitää alkaa tehdä niitä asioita, joita juuri kirjoitit ylös.


"Kun päätös oli tehty, oli fiilis samalla pelottava,
mutta jännittävä ja odottava."


Haastattelin Tiaa ja Joonasta, jotka ovat parhaillaan toteuttamassa pitkäaikaista ja pitkään suunniteltua unelmaa – ja lähteneet Budjetilla Pakoon. Sain pariskunnan kiinni USA:n länsirannikolla.

Kuva: Tian ja Joonaksen reissualbumi
Moikka Tia ja Joonas!

Miltä nyt tuntuu? ;)
Tuntuu erittäin hyvältä ja palkitsevalta. Unelman eteen on tehty paljon töitä ja sen suunnittelu on vaatinut paljon aikaa. Myös se, että on joutunut itse hoitamaan kaiken, on tuonut itsevarmuutta.



Miten unelman toteuttaminen alkoi?

Idea pidemmästä reissusta oli jonkin aikaa jo pyörinyt päässä. Aikasempien reissujen jälkeen tuntui, että tämä on vain koettava. Kun päätös oli tehty, oli fiilis samalla pelottava, mutta jännittävä ja odottava. Toteuttaminen alkoi matkareitin suunnittelulla ja budjetin laatimisella.

Onko ollut vaivan arvoista?
On ollut! Näin pitkä matkustaminen on välillä todella rankkaa. Meillekin on tullut monta kertaa jo koti-ikävä, mutta niistä on selvitty. Emme vaihtaisi tätä kokemusta mistään hinnasta.

Onko ollut jotain yllättävää, jotain mistä ette edes osanneet unelmoidakaan?
Tämä on ollut todellinen matka itseensä ja omiin ajatuksiin. Välillä nettiä ei ole saatavilla, joten yhteydet ulkomaailmaan ei onnistu. Silloin pystyy nauttimaan olennaisesta. Erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen on ollut matkan parhaita puolia.



Yllättävää on ollut se kuinka vähällä tavaralla sitä selviää. Kaikki meidän kamat kulkee koko ajan rinkoissa ja repuissa.


Oikein ihanaa reissun jatkoa Tia ja Joonas! Reissun aikana löytyy varmasti uusia unelmia ja tavoitteita, joita haluatte saavuttaa, mutta nyt nauttikaa matkasta. <3



Seuraathan blogiani jo somekanavissa? Klikkaa tästä.

Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram